Stefan Đoković oduševio Nišlije: Sala Niškog simfonijskog orkestra u petak je bila prestonica klasične muzike

Novosti online

01. 04. 2023. u 21:07

Stefan Đoković nastupio je pred prepunom salom Niškog Simfonijskog Orkestra u okrviru humanitarnog muzičkog karavana „Sa Mozzartom na krilima muzike", projekta čiji je celokupan prihod od prodatih ulaznica namenjen upravo salama ustanova i domova kulture u kojima Stefan Đoković nastupa.

Стефан Ђоковић одушевио Нишлије: Сала Нишког симфонијског оркестра у петак је била престоница класичне музике

Foto Marko Daniel

Našem renomiranom pijanisti na sceni se kao počasna gošća pridružila primadona Jadranka Jovanović, čime je na najlepši način podržala ovaj značajni projekat.

Nakon veoma posećenih koncerata u Beogradu i Loznici, Niš je bio mesto uživanja u kompozicijama Lista, Šuberta, Wagnera u izvođenju muzičkog virtuoza Stefana Đokovića, kao i najlepšim arijama i napolitanskim pesmama u izvođenju mecosoprana Jadranke Jovanović.

Foto Marko Daniel

Brojnoj publici se obratila gradski sekretar za kulturu Adriana Anastasov, koja se zahvalila svima koji su uključeni u realizaciju projekta  što su ovaj humanitarni karavan doveli u Niš.

„Ovaj koncert je bio treći koji je održan u sklopu našeg humanitarnog muzičkog karavana. Raduje me što vidim sjajan odziv i reakciju publike. Naša namera da popularizujemo klasičnu muziku u celoj Srbiji već daje vildljive rezultate", rekao je Stefan Đoković nakon koncerta.

Foto Marko Daniel

Muzički let kroz Srbiju započeo je u Beogradu iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a nakon Niša, Stefan Đoković će nastupiti u Valjevu 10. Aprila u sali Centra za kulturu Valjevu, a potom i u Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju, Čačku i Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)