ČISTA VODA ZA 3.000 DOMAĆINSTAVA: Završava se bušenje bunara u jednom od najvežćih subotičkih sela Čantaviru

J. L.

01. 04. 2023. u 17:17

U Čantaviru, jednom od najvećih subotičkih sela, pri kraju je bušenje dva bunara, iz kojih će se, kada budu pušteni u distributivni sistem, vodom snabdevati skoro tri hiljade domaćinstava. Radove je finansirala lokalna samouprava sa 20 miliona dinara.

ЧИСТА ВОДА ЗА 3.000 ДОМАЋИНСТАВА:  Завршава се бушење бунара у једном од највежћих суботичких села Чантавиру

foto: J.L.

Vodozahvat u Čantaviru ima pet aktivnih bunara izgrađenih početkom devedesetih godina prošlog veka, a kako je njihov životni vek oko 30 godina bilo je krajnje vreme da se izbuše novi.

- Ovde imamo dosta kvalitetnu pijaću vodu, a novi bunar je izbušen na 124 metra dubine. Vodu pribavljamo iz dva vodena sloja i ona se, nakon dezinfekcije, distribuira potošačima - objašnjava Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija". - Potom sledi teži deo posla, odnosno ispiranje, kontrola i dezinfekcija vode. Tek kada svi parametri budu u granicama normale bunar će biti pušten u zajednički distributivni sistem. Očekujem da to bude tokom maja ili juna.

Čantavir ima 47 kilometara vodovodne mreže i pokrivenost naselja između 70 i 80 odsto, a prema rečima nadležnih ostaje da se uradi još deset kilometara mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)