Besplatni skrining pregledi na aneurizmu trbušne aorte u Opštoj bolnici Subotica

J. L.

31. 03. 2023. u 14:02

U Opštoj bolnici u Subotici, u ponedeljak u periodu od 8-14 časova, biće spovedena prva kampanja skrininga na aneurizmu trbušne aorte, u saradnji sa Klinikom za vaskularnu hirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra i Udruženja kardivaskularnih hirurga, a uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Бесплатни скрининг прегледи на анеуризму трбушне аорте у Општој болници Суботица

Foto: J. Lemajić

Besplatni pregledi biće organizovani u mobilnom autobusu,  koji će biti stacioniran u bolničkom dvorištu na lokaciji „Heliodrom“  ispred Poliklinike  za specijalističke preglede.  U mobilnom autobusu nalaziće se ultrazvučni aparat sa edukovanim medicinskim osobljem koji će izvoditi skrinig i pružati informacije o načinu pregleda  i daljoj prognozi shodno dobijenom nalazu.

Na pregled mogu da se dobrovoljno prijave svi građani stariji od  50.godina,  ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za indentifikaciju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni