BRIGA O PENZIONERIMA, OBUKA OSNOVACA: Akcija Crvenog krsta u Banji Koviljači

V. MITRIĆ

29. 03. 2023. u 18:54

CRVENI krst Loznice je u Banji Koviljači organizovao akcije, koje su samo deo onih koje se odvijaju u čitavom Jadru.

БРИГА О ПЕНЗИОНЕРИМА,  ОБУКА ОСНОВАЦА: Акција Црвеног крста у Бањи Ковиљачи

Foto V Mitrić

Posetili su članice Udruženja penzionera, kojima su volonterke iz Doma zdravlja Loznica merile pritisak i davale zdravstvene savete shodno njihovim potrebama. Predstavnik Crvenog krsta im je govorio o osnovnim principima organizacije, kao i aktivnostima koje sprovodimo sa starijim osobama u Klubu za stare. Svim prisutnim članovima uručeni su simbolični pokloni.

U OŠ „Vera Blagojević“ održana je prezentacija Crvenog krsta i predavanja iz oblasti promocije humanih vrednosti i zdravih stilova života.

Učenici od prvog do četvrtog razreda imali su priliku da od stručnog saradnika Crvenog krsta Loznica čuju sve na temu Difuzije - širenje znanja o Crvenom krstu, MHP i osnovnim principima Crvenog krsta. Sve što bi trebalo da znaju na temu ishrane, higijene i oralnog zdravlja, a u okviru programa promocije zdravlja - Zdravi stilovi života prezentovala im je volonterka Crvenog krsta, Jovana Lazić patronažna sestra Doma zdravlja.

Stariji osnovci, od petog do osmog razreda imali su priliku da slušaju predavanje na temu bolesti zavisnosti (alkoholizam, nikotizam i narkomanija) koje im je predstavila volonterka Crvenog krsta Kristina Lazarević, obučeni vršnjački edukator.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DVOJE DECE DO 13 GODINA GRATIS U OVOM HOTELU: La Blanche Resort 5* je pravi izbor za najlepši letnji odmor u društvu najbližih