PONUĐENO 1.500 RADNIH MESTA: U kraljevačkom Domu vojske održan tradicionalni Sajam zapošljavanja

G. ĆIROVIĆ

29. 03. 2023. u 12:42

Oko 6.300 zvanično nezaposlenih Kraljevčana sa evidencije ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) bili su u prilici da na tradicionalnom Sajmu zapošljavanja, održanom u ovdašnjem Domu vojske, ostvare direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima, da predaju svoje radne biografije i na licu mesta saznaju i najsitnije detalje o pojedinim radnim mestima.

ПОНУЂЕНО 1.500 РАДНИХ МЕСТА: У краљевачком Дому војске одржан традиционални Сајам запошљавања

G.Šljivić

Na ovom Sajmu, prema rečima Snežane Prelić, direktorke kraljevačke filijale NSZ, potrebu za oko 1.500 radnih mesta iskazalo je ukupno 43 poslodavaca.

- Prisutno je 40 domaćih poslodavaca i tri strana investitora. Ponuda radnih mesta je veoma raznolika, a najviše se traži kadar u mašinsko-metalskoj struci, ali ne zaostaju ni tekstilna, drvno-prerađivačka, ugostiteljska, prehrambrena, administrativna i turistička struka – kaže direktorka Prelić.

G.Šljivić

Snežana Prelić, direktorka NSZ, filijala Kraljevo

Ona je dodala da je čest slučaj da se poslodavci susreću sa problemom nedostatka radnog iskustva, pa je ovom prilikom upriličena i dodela odobrenih odluka o pohađanju stručne prakse za 38 nezaposlenih.

G.Šljivić

Sajam zapošljavanja u Kraljevu

Sajam zapošnjavanja posetili su i učenici završnih razreda svih kraljevačkih srednjih škola koji su bili u prilici da saznaju detalje o pojedinim radnim mestima, kao i uslovima za zasnivanje radnog odnosa, visini zarede, karijernom vođenju, kao i mogućnostima prekvalifikacije i dokvalifikacije.

- Naša privreda podržava dualno obrazovanje, tako da ovdašnja Mašinsko-tehnička, Elektrotehničko-saobraćajna, Poljoprivredna, Ekonomska i Šumarska škola već rade po tom sistemu i njihovi đaci pohađaju praksu kod budućih poslodavaca – naglasila je Bojana Marinković, načelnica Školske uprave Kraljevo.

G.Šljivić

Sajam zapošljavanja u Kraljevu

IZDVOJENO 13,6 MILIONA

- U ovogodišnjem budžetu za aktivne mere zapošljavanja izdvojeno je 13,6 miliona dinara. Ta sredstva ćemo jednim delom udružiti sa filijalom NSZ, a sarađivaćemo i sa drugim organizacijama u projektima koji podrazumevaju nova radna mesta - istakao je ovom prilikom dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. - Nadam se da će mladi, kao i oni koji spadaju u kategoriju teže zapošljivih osoba, zahvaljujući subvencijama NSZ i lokalne samouprave uspeti da dođu do posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda