BELA CRKVA DOBILA SPORTSKU HALU: Jedini objekat u opštini po svim sportskim kriterijumima

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

23. 03. 2023. u 17:20

ČETIRI godine od postavljanja kamena temeljca, u Beloj Crkvi je zvanično otvorena prva sportska hala, koja će brojnim sportistima omogućiti da treniraju u uslovima primerenim 21. veku.

БЕЛА ЦРКВА ДОБИЛА СПОРТСКУ ХАЛУ: Једини објекат у општини по свим спортским критеријумима

Foto: Opština Bela Crkva

Čast da je otvore imali su najmlađi Belocrkvani – pioniri Košarkaškog kluba „PBC 64“, koji su odmerili snage sa vršnjacima iz Nove Pazove i pobedili ih rezultatom 53:45.

- Nakon toliko decenija Bela Crkva je dočekala da ovakav objekat počne da radi, da svi naši sportisti imaju uslove za treniranje i stvaranje svojih sportskih karijera. Ovo je veliki dan za sportsku istoriju naše opštine – rekla je na otvaranju predsednica opštine Violeta Simić.

Objekat je od temelja počeo da se gradi oktobra 2019. godine. Relativno brzo je bio stavljen pod krov, dok je unutrašnje radove i dobijanje dozvola usporila korona.

- Ovaj objekat je jedini na teritoriji naše opštine, koji ispunjava sve kriterijume za održavanje sportskih događaja. Drago mi je što će naši sugrađani, a pre svega deca, imati gde da na najbolji način razvijaju svoje sportske mogućnosti – poručio je pokrajinski poslanik Darko Bogosavljević, inače bivši predsednik opštine Bela Crkva, u čijem mandatu je ovaj projekat počeo da se realizuje.

Svečanom otvaranju hale prethodilo je puštanje šarenih balona, kada su najmlađi Belocrkvani poželeli svoje sportske želje i vinuli ih u nebo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)