MALO MESTO VELIKOG SRCA I VELIKE BUDUĆNOSTI: U Lapovu obeležen Dan opštine (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 03. 2023. u 15:27

TADA najveće selo u Kraljevini Srbiji „sa 1.270 poreskih glava“, važno trgovačko i zanatlijsko naselje i saobraćajna raskrsnica, koje je Aleksandar Prvi Obrenović 17. marta 1896. godine proglasio za varošicu, danas je opština po meri svih građana, moglo se zaključiti prilikom prezentacije onog što je urađeno lane.

МАЛО МЕСТО ВЕЛИКОГ СРЦА И ВЕЛИКЕ БУДУЋНОСТИ: У Лапову обележен Дан општине (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

- Opština Lapovo svakim danom postaje bolje i uspešnije mesto za život građana, a lokalna samouprava vodi brigu o svakom sugrađaninu, ali i pruža ruku partnerstva i saradnje svima koji imaju želju i potrebu da svoje planove ostvaruju na njenoj teritoriji. Zahvaljujući uspešnoj saradnji i podršci predsednika države Aleksandra Vučića, možemo da planiramo i realizujemo sve ono što život građana naše opštine čini boljim, kvalitetnijim i modernijim – ocenila je predsednica Skupštine opštine Lapovo Mirela Radenković, otvarajući današnju svečani sednicu SO Lapovo povodom Dana opštine Lapovo.

Ona je dodala da su „kao odgovorna vlast, vodili brigu o finansijkoj stabilnosti opštinske kase i savesno izmirivali sve obaveze. Neki od ključnih rezultata njihove politike, rada i zalaganja su: otvaranje logisitčkog centra „Lidl“, podizanje najveće solarne elektrane u Šumadiji na 12 i po hektara sa 17.800 solarnih panela, rekonstrukcija Doma zdravlja, centralne zgrade osnovne škole, otvaranje sportske hale…

Predsednik opštine Boban Miličić rekao je da je Lapovo preporođeno, jer su putevi noviji, brže su pruge, plodnije njive, otvaraju se radna mesta, a potom je dodao: - Svesni sveukupnog nasleđa, dužni smo da njegove tekovine čuvamo na svom imanju, u svojoj crkvi, porodici i svom mestu. Zato je naša misija da sačuvamo i oživimo svako domaćinstvo na teritoriji opštine Lapovo, da se borimo za svako dete rođeno u našem mestu onom istom snagom i ljubavlju kojom su i naši pradedovi vođeni kada su za nas na današnji dan 1896. godine ovu opštinu uspostavljali.

PRIZNANjA

Dan opštine bio je i prilika da se najbolji pojedincima i ustanovama dodele priznanja za postignute uspehe. Plaketa sa velikim grbom ove godine pripala je Aleksandru Vučiću za „oblast izuzetne saradnje i doprinosa razvoju opštine Lapovo“. Primajući plaketu u njegovo ime, savetnik predsednika Republike Srbije Milorad Veljović, on se prisutnima obratio rečima: - Ova plaketa nije samo simbolična, već pokazuje nešto sasvim drugo – da građani Lapova u potpunosti podržavaju politiku Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem. Lapovo jeste mala opština, ali ima veliko srce. Zbog svog geostrateškog položaja, ona ima veliku budućnost. Budite sigurni da će Srbija uvek stajati uz ovu opštinu i pomagati je kroz projekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POZIV LESKOVČANIMA: Preventivni pregledi bez zakazivanja