POČELE "ZAVIČAJNE SLIKE“: Manifestacija povodom Dana Opštine Lapovom otvorena literarnim takmičenjem (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

14. 03. 2023. u 16:31

MANIFESTACIJA "Zavičajne slike" organizovana povodom Dana Opštine Lapovo, koji će biti obeležen 17. marta, počela je opštinskim takmičenjem u literarnom stvaralaštvu, održanom u Kulturno-turističkom centru "Stefan Nemanja".

ПОЧЕЛЕ ЗАВИЧАЈНЕ СЛИКЕ“: Манифестација поводом Дана Општине Лаповом отворена литерарним такмичењем (ФОТО)

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

Učestvovalo je 23 đaka starijih razreda OŠ "Svetozar Marković" i 11 učenika Srednje škole Lapovo. Literarne radove na teme "Zavičaj u oku", za najmlađi uzrast, "Zavičaj je ono što osećam u srcu", za srednji uzrast, i "Postelja je najmekša u zavičaju" za najstariji uzrast, pregledaće tročlani žiri: Stevan Stefanović, Ljubomir Milanović i Danijela Vulićević, članovi lapovačkog književnog kluba.

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

Manifestacija je nastavljena danas takkmičenjem u likovnom stvaralaštvu, u kome su se nadmetali predškolci PU "Naša Mladost".

Tema "Moje mesto" bila je vrlo inspirativna za mališane, koji su najčešće slikali svoje kuće i porodice, ali i lokomotivu, reku…

Svi likovni radovi krasiće malu salu, a najbolje će biti nagrađeni.

Sutra će u 18 sati u KTC „Stefan Nemanja“ biti održan ciklus programa „Razgovori pod zapisom“. U četvrtak, 16. marta, u podne počinje smotra recitatora „Pesniče naroda mog“ u Opštinskoj biblioteci „Slovo“, u 13 sati biće održana revijalna utakmica malog fudbala u Srednjoj školi, a u 17 sati biće otvorena izložba likovnih radova, biće proglašeni pobednici literarnih i likovnih radova i dodeljene nagrade.

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

Foto:KTC "Stefan Nemanja"

U petak, 17. marta, u 12 sati biće održana svečana sednica Skupštine opštine Lapovo povodom Dana opštine, za koji je uzet 17. mart 1896. godine kada je kralj Aleksandar Obrenović Ukazom Lapovo proglasio za varošicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)