POTENCIJALI ZA RAZVOJ TURIZMA: Državna sekretarka Milena Popović posetila Paraćin (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 03. 2023. u 14:55

MOGUĆNOSTI za razvoj turističkih potencijala paraćinske opštine, šta je do sada u tom cilju urađeno i kakvi su planovi za naredni period - bile su teme današnjeg sastanka, organizovanog u Predsedništvu Opštine Paraćin, povodom posete Milene Popović, državne sekretarke u Ministarstvu turizma i omladine.

ПОТЕНЦИЈАЛИ ЗА РАЗВОЈ ТУРИЗМА: Државна секретарка Милена Поповић посетила Параћин (ФОТО)

Foto: S. Balmazović

Sa njom su razgovarali predsednik opštine  Vladimir Milićević i direktor Turističke organizacije Vladan Vučković. Kako je rekla državna sekretarka, njena misija je da šansu za razvoj turizma u Srbiji dobiju i neka druga mesta koja nisu Beograd, zbog čega ih ovih dana i obilazi.

-  Pošto sam ja neko ko dolazi iz unutrašnjosti, namera mi je da damo značaj manjim sredinama. Zato jeste moja misija da obiđem sve turističke organizacije u Srbiji, da vidimo šta naša Srbija ima da ponudi, da turisti koji dolaze da posete Srbiju ne dolaze samo u Beograd, Novi Sad i velike gradove, nego da dođu da posete, recimo, Paraćin i Vlasotince, druga manja mesta o kojima se malo zna, a koja su isto značajna ne samo turistički nego i kulturno, istorijski i u svakom drugom smislu – rekla je Popovićeva.

Prema rečima čelnika Paraćina, Vladimira Milićevića, izuzetno je zadovoljan današnjom posetom i inicijativom državne sekretarke da vidi šta je to što svaki grad može da ponudi od turističkog sadržaja.

- Upoznali smo je sa svim našim i problemima i idejama, razmenili smo iskustva koja imamo, pričali smo o projektima koji su rađeni i radiće se kod nas i dogovorili smo se da poseti Paraćin još nekoliko puta – navodi Milićević.

On je podsetio da je za Paraćin veoma značajno to što je urađen put do Sisevca, gde će uskoro biti otvoren Biogor hotel sa termalnom vodom, a radi se na tome da se sagradi i put između Sisevca i Grze, što će proširiti turističku ponudu Paraćina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)