PODELA KUKURUZA UZGAJIVAČIMA KRAVA: Bespovratna pomoć poljoprivrednicima u Topličkom okrugu

D. Z.

07. 03. 2023. u 18:11

NA osnovu Uredbe Vlade Srbije i sprovođenja mera za dodelu vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji na svojim imanjima imaju stočarsku proizvodnju mleka, uzgajivačima mlečnih krava na području Topličkog okruga koji su konkurisali za bespovratnu dodelu merkantilnog kukuruza dodeljeno je po 240 kilograma ove žitarice po grlu krupne stoke.

ПОДЕЛА КУКУРУЗА УЗГАЈИВАЧИМА КРАВА: Бесповратна помоћ пољопривредницима у Топличком округу

foto grad prokuplje

Prema rečima Dejana Tonića člana Gradskog veća u Prokuplju zaduženog za poljoprivredu, na osnovu Javnog poziva Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Republike Srbije uzgajivačima krava na području Topličkog okruga dodeljeno je 323.040 kilograma merkantilnog kukuruza.

- Ovu značajnu pomoć dobilo je 142 domaćinstva, a od toga je proizvođačima krava na području Prokuplja pripalo 60.480 kilograma za 39 gazdinstava - kazao je danas direktor Poljoprivrendo stručne službe u Prokuplju Aleksandar Petković.

On je pojasnio da se donirani kukuruz nalazi u skladištu u Erdeviku u Vojvodini ali će u konsultaciji sa predstavnicima lokalnih samouprava u Kuršumliji, Blacu i Žitorađi biti dopremljen i smešten u silos u Blacu odakle uzgajivači krava mogu lakše da ga preuzimaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)