SARADNJA SOCIJALNIH USTANOVA I MEDIJA: Socijalne radnike pogađa negativna slika u javnosti

Novosti online

01. 03. 2023. u 09:01

BOLjA komunikacija sa medijima, a samim tim i sa građanima, blagovremeno izveštavanje o svim važnim informacijama koje su bitne za javnost, kao i približavanje nadležnosti centara za socijali rad, bili su glavni motiv za organizovanje medijskih obuka za zaposlene u centrima za socijalni rad u Srbiji.

САРАДЊА СОЦИЈАЛНИХ УСТАНОВА И МЕДИЈА: Социјалне раднике погађа негативна слика у јавности

Medijska obuka socijalnih radnika

Na predlog Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, a uz podršku Asocijacije centara za socijali rad i UNDP-a organizovane su obuke u 10 gradova, u Prijepolju, Čačku, Vršcu, Šapcu, Nišu, Smederevskoj Palanci, Bačkoj Topoli, Novom Sadu, Zaječaru i Beogradu. Kroz obuku je prošlo oko 300 predstavnika centara za socijali rad.

Ministarstvo je želelo je da zaposlenima, koji rade veoma težak i zahtevan posao u oblasti porodično - pravne zaštite, pruži podršku da negativnu sliku o svom radu promene i prikažu sve strane svog posla i time izgrade partnerski odnos sa medijima.

Prema rečima zaposlenih, ove obuke bile su im od velikog značaja i otvorile su im neke nove poglede na važnost medijskog sveta i blagovremenog plasiranja informacija. Kako su istakli, drago im je što je Ministarstvo prepoznalo njihov problem, a to je da kada se u bilo kojem kontekstu pomenu centri za socijalni rad, obično se u javnosti misli na nešto negativno i takva slika je prisutna već duže vreme. To ih, kako kažu, veoma pogađa.

Rada Divac, predsednica Asocijacije centara za socijalni rad istakla je da veruje da će ove obuke zaista pokazati u narednom periodu koliko su bile značajne.

- Za vreme obuke predstavljeni su nam najbolji načini za istupanje u medijima, kao i koje informacije su bitne za javnost, kako da govorimo za televiziju i napišemo kratki novinski tekst - istakla je Divac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani