NOVI PROZORI I VRATA NA SEOSKOJ ŠKOLI: Uređenje OŠ "Svetozar Marković Toza" u Elemiru kod Zrenjanina

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 02. 2023. u 07:00

KAO deo ekološkog projekta "Zeleni Zrenjanin", ukupno vrednog deset milijardi dinara, na zgradi osnovne škole u selu Elemir kod Zrenjanina, zamenjeni  su dotrajali prozori i vrata, novim PVC  profilima u vrednosti 7,2 miliona dinara.

НОВИ ПРОЗОРИ И ВРАТА НА СЕОСКОЈ ШКОЛИ: Уређење ОШ Светозар Марковић Тоза у Елемиру код Зрењанина

grad Zrenjanin

Tako je osnovna škola "Svetozar Marković Toza" u Elemiru, izgrađena davne 1967. godine, koju pohađa 360 učenika, dobila potpno novi izgled, a novim profilima povećana je energetska efikasnost.

Najpre su zamenjeni jednoslojni stakleni prozori u holu zgrade i na ulaznim vratima, a onda i prozori na kabinetima i kancelarijama u prizemlju i na spratu. 

- Zamenjeno je 150 prozora, uz portale u hodniku i dobili smo ušuškanu zgradu u kojoj će rad biti bezbedniji i lepši, uz maksimalnu zvučni izolaciju i značajnu uštedu energije, gasa pre svega i do 20 posto - naglasila je direktorka škole u Elemiru, Svetlana Subotić.

Renoviranu školu posetio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i uverio se u još jedan uspešan rezultat dvogodišnje Zelene agende i projekta Zeleni Zrenjanin.

- Veliki ekološki projekat Zeleni Zrenjanin,  u vrednosti 10 milijardi dinara, uključujući gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, fabriku vode, sanaciju gradske deponije, ali i segment koji se tiče energetske efikasnosti na teritoriji grada, obuhvatio je i obnovu 15 školskih objekata u koje je uloženo preko 50 miliona dinara - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da su u Elemiru zamenjeni i prozori na sportskoj dvorani u okviru škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024