NOVA RADNA MESTA ZA 1. 200 RADNIKA: Inđija i u ovoj godini nastavlja razvoj i privlačenje novih investicija

S. KOSTIĆ

28. 02. 2023. u 12:25

RAZVOJ privrede u inđijskoj opštini, tačnije, proširenje postojećih privrednih kapaciteta, kao i otvaranje novih pogona, ali i porast stanogradnje, doprineli su većoj naplati poreza u prošloj godini i prilivu sredstava u lokalnu kasu.

НОВА РАДНА МЕСТА ЗА 1. 200 РАДНИКА: Инђија и у овој години наставља развој и привлачење  нових инвестиција

foto:S.K.

Tako se 2022. u kasu slilo 551 milion dinara javnih prihoda, što je, u odnosu na 2021. godinu, uvećanje za 30 miliona, a u odnosu na 2019. godinu preko 100 miliona dinara. Kako navode u lokalnoj samoupravi, priliv sredstava tek će se povećati od nedavno otvorene japanske kompanije ''Tojo Tajers'' ali i od ostalih koji planiraju da počnu proizvodnju u ovoj godini

Inđija je nastavila istim korakom, razvoja i privlačenja novih investicija, a do kraja godine, očekuje se da će biti otvorena nova radna mesta za 1 200 ljudi.

- Naplata poreza je pokazatelj kakav se privredni ambijent stvara u inđijskoj opštini, jer privrednici su prvi koji osete nepovoljan poslovni trend, pa napuštaju teritoriju u kojoj okolnosti nisu kakve bi trebalo da budu.- kaže predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak dodajući da će sredstva u opštinski budžet po osnovu naplate poreza, prema prvim procenama, biti uvećavana i u narednom periodu, imajući u vidu pozitivan početak 2023. godine.

NEZAPOSLENIH

SKORO DA NEMA

Opština Inđija ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u Sremskom okrugu, prema poslednjoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, stopa nezaposlenosti je ispod 2,8 odsto.

U Severoistočnoj radnoj zoni, gde posluje već nekoliko poznatih velikih kompanija, dve firme uveliko rade na završavanju objekata, a u toku su pregovori sa još jednim japanskim investitorom.

- Nemamo puno građevinskog zemljišta koje možemo da ponudimo, morali bi da se oslonimo na onaj deo što je država otkupila. Mi smo obavili sa potencijalnim investitorom preliminarne razgovore, a dalje videćemo šta će biti.- kaže Gak, koji nije želeo da otkriva o kojoj kompaniji je reč.

Podsećanja Severoistočna zona koja se prostire na 92 hektara, dobila je novih 900 hektara građevinskog zemljišta, koje je država uzela za slučaj dolaska velikog investitora, čiji pregovori još uvek traju.

Inače, Tojo Tajers koji je u decembru otvorio svoj prvi pogon u Evropi i to u Inđiji, planira na godišnjem nivou proizvodi pet miliona guma, a u prvoj fazi posao trebalo bi da dobije 560 radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije