ŠAMPIONI TURIZMA: Delegacija slovenačke opštine Šmarješke Toplice u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

22. 02. 2023. u 12:01

DELAGACIJA slovenačke Opštine Šmarješke Toplice, predvođena gradonačelnikom Marjanom Hribarom, boravila je ovih dana u Vrnjačkoj Banji i tom prilikom sa predsednikom vrnjačke opštine Bobanom Đurovićem razgovarala o mogućnostima saradnje kroz razvoj turizma i drigih oblasti.

ШАМПИОНИ ТУРИЗМА: Делегација словеначке општине Шмарјешке Топлице у Врњачкој Бањи

Opština Vrnjačka Banja

Šmarješke Toplice udaljene 15 kilometara od Novog Mesta i 80 od Ljubljane, sa oko 4.000 stanovnika i ostvarenih 150.000 noćenja godišnje, važe za ekonomski najrazvijeniju slovenačku opštinu.

- Nadam se da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju kao opštine koje zajedno žele biti šampioni u turizmu. Sarađivaćemo i u oblasti turizma, ali i obrazovanja, ekonomije, ekologije i drugim oblastima od značaja za naše opštine - rekao je Marjan Hribar.

Opština Vrnjačka Banja

Marjan Hribar i Boban Đurović

Ovom prilikom, predsednik vrnjačke Opštine Boban Đurović je naglasio da Vrnjačka Banja neguje tradicionalno partnerstvo i bratsku saradnju sa slovenačkim opštinama, kao i da će se ovdašnji turistički poslenici, zahvaljujući bogatom iskustvu gradonačelnika Hribara brže i lakše upoznati sa očekivanjima i potrebama modernog evropskog turiste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri