U ČETVRTAK POČINJE 44. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA : Popusti za letovanje do 50 odsto

J. Su.

20. 02. 2023. u 16:51

POD sloganom "Kad je odmor nije teško", od 23. do 26. februara, biće održan 44. Međunarodni sajam turizma.

У ЧЕТВРТАК ПОЧИЊЕ 44. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА   : Попусти за летовање до 50 одсто

Foto: Predrag Stanić

Zajedno sa ovom manifestacijom, pod kupolama Beogradskog sajma, biće održan i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HOREKA. Zemlja partner je Narodna Republika Kina, čiji su turisti bili među najbrojnijim stranim gostima u Srbiji.

- Očekujemo da će Sajam turizma ove godine biti najbolji do sada - kazao je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine. - Celokupan prostor je izdat. Biće više od 350 izlagača iz zemlje i inostranstva. Na Sajmu će se predstaviti 30 država, a po prvi put imaćemo priliku da vidimo šta nudi Alžir. Očekujemo da ćemo prodati bar 50 odsto više ulaznica nego prošle godine.

Prema rečima Kandića, Sajam je bitan jer smo prošle godine imali rekordnu turističku godinu, od 12,2 miliona noćenja, čime je prevaziđena 2019, koja je bila najbolja do tada. Od početka godine broj noćenja veći je za 30 odsto u odnosnu na isti period lane.

- Zemlja partner je Kina i to je do sada najznačajnija država - smatra Kandić. - Potvrđeno je učešće dva velika turoperatora iz Kine. O značaju ovih gostiju ne treba mnogo ni govoriti.

Prvi put na sajmu svoje atrakcije i prirodne lepote predstaviće Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Turistički aranžmani za leto traženi su već od kraja novembra, ali na Sajmu se očekuju veliki popusti, čak i do 50 procenata na određenim destinacijama.

 

PROMOCIJA PEKINGA


PREDSTAVNIK ovogodišnjeg partnera NR Kine Šju Hong rekao je da će njegova zemlja na svom štandu "Peking" predstaviti svoju kulturu, resurse, kao i da će poseban prostor biti namenjen dostignućima postignutim sa Beogradom.

Kako je istakao, ovo je način za produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije, kao i da su turistička saradnja i razmena most za unapređenje odnosa dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona