STIGLI PEHARI IZ ZAGREBA: Uspeh učenica vrnjačke Ugostiteljsko-turističke škole

G. ĆIROVIĆ

09. 02. 2023. u 15:38

Još jedan značajan uspeh na međunarodnoj sceni ostvarili su učenici Ugostiteljsko-turističke škole (UTŠ) u Vrnjačkoj Banji i školske vitrine obogatili novim odličjima.

СТИГЛИ ПЕХАРИ ИЗ ЗАГРЕБА: Успех ученица врњачке Угоститељско-туристичке школе

UTŠ Vrnjačka Banja

Na nedavno održanom „Badel barmen junior kupu“ u Zagrebu, u organizaciji tamošnjeg Ugostiteljsko-turističkog učilišta, učenice vrnjačke UTŠ osvojile su po jedno prvo, drugo i treće mesto.

U veoma jakoj konkurenciji 53 srednjoškolca iz ukupno 27 obrazovnih ustanova, vrnjačke učenice trećeg i četvrtog razreda Vanja Marković, Anđela Božić i Jelena Mutavdžić osvojile su prvo i treće mesto u pripremanju koktela duge barske mešavine, kao i drugo mesto u pripremanju kratke barske mešavine.

- Čast nam je što smo predstavljale našu školu na ovom takmičenju i tom prilikom, osim stečenih školskih znanja, pokazale sposobnost dekorisanja i unošenja kreativnosti prilikom pripremanja i serviranja – komentarišu Vanja, Anđela i Jelena uspeh u Zagrebu, dodajući da je blagu tremu nadvladala velika želja za uspehom.

Njihove nastavnice Biljana Iričanin i Jovanka Milutinović, boraveći u Zagrebu bile su u prilici da učestvuju i u brojnim radionicama, raznovrsnim prezentacijama i stručnim skupovima gde su obogatile svoja znanja o savremenim kretanjima ugostiteljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)