SAKUPLJALI NOVAC ZA PROSLAVU MALE MATURE: Osnovci iz Belog Blata prodavali na kobasicijadi (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

08. 02. 2023. u 18:15

MALI maturanti, učenici osmog razreda Osnovne škole "Bratstvo jedinstvo" u selu Belo Blato, po tradiciji bili su vredni na tradicionalnoj manifestaciji Beloblatska kobasicijada.

САКУПЉАЛИ НОВАЦ ЗА ПРОСЛАВУ МАЛЕ МАТУРЕ: Основци из Белог Блата продавали на кобасицијади (ФОТО)

M.Nedeljkov

Prodajom proizvoda koje su sami napravili, povećali budžet za organizaciju proslave male mature.

Uz nesebičnu pomoć roditelja, braće i sestara i razredne nastavnice Adele Obšustove, osmaci su na oroginalno dizajniranom štandu, prodavali proizvode iz sopstvene kuhinje, kolače, pogačice, domaći langoš i pstale đakonije koje su imale sjajnu prođu kod zainteresovanih kupaca.

- Ideja je i ove godine imala pun efekat, zaradili smo dosta za lagodnu organizaciju proslave male mature i nastavili lepu tradiciju naše škole - naglasila je Adela Obšustova, ponosna na svoje učenike koji su pokazali odlučnost i želju da svojim angažovanjem doprinesu uspešnoj realizaciji tradicionalne aktivnosti.
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove