SREBRNI NA TROFEJU BANJA LUKE: Uspeh malih fudbalera Proletera iz Zrenjanina (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

02. 02. 2023. u 11:34

TRADICIONALNI međunarodni 13. Trofej Banja Luke, na kojem je učestvovalo dve stotine malih fudbalera iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Republike Srpske i Stbije, rođenih 2012. i dve godine mlađih, završen je trijumfom Crvene zvezde u generaciji 2014. i Željezničar Sport Tima u 2012. godištu.

СРЕБРНИ НА ТРОФЕЈУ БАЊА ЛУКЕ: Успех малих фудбалера Пролетера из Зрењанина (ФОТО)

 FK Proleter

Fudbaleri Proletera iz Zrenjanina, generacija dečaka rođenih 2014. godine, predvođeni trenerom Zoranom Lisicom, osvojili su drugo mesto i srebrne medalje, minimalnim porazom u finalu od beogradske Crvene zvezde 1:0.

Boje crveno-belih iz grada na Begeju u Banja Luci branili su Stribor Čubrilo, Damjan Vinai, Tomislav Batanjski, Veljko Albijanić, Aleksa Arsenac, Filip Mandić, Strahinja Soldo, Mihajlo Pandžić, Dušan Ninković, Petar Vavan i Jadran Ćirić. Zanimljivo da je Veljko Albijanić sa ukupno pet postignutih golova bio najbolji strelac ekipe i da je na svim utakmicama, do finala tresao mrežu protivnika.

Zrenjaninci su najpre u grupi savladali ekipe NK Zadar Nova 2:0 ( strelci Albijanić i Filip Mandić), Žarkovo 2:1 ( strelci Albijanić i Jadran Ćirić) i NK Velika Mlaka iz Zagreba 2:0 ( strelci Strahinja Soldo i Albijanić). U četvrtfinalu, izabranici trenera Lisice, ponovo su bili bolje od ekipe Velika Mlaka i savladali ih identičnim rezultatom 2:0, a golove su postigli Tomislav Batanjski i Veljko Albijanić.

- Polufinale smo dobili nakon izvođenja penala, u regilarnom vremenu utakmica sa domaćom ekipom Željezničar Sport Tim završena je bez golova, a sa penaltika precizni su bili Soldo, Batanjski i Allbijanić - ističe trener Zoran Lisica, uz čestitke svojim pulenima i napomenu da u finalu nisu imali sreće i da je Crvena zvezda za jedan postognuti gol bila bolja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!