DOLAZE I IZ SLOVAČKE, RUMUNIJE I BIH: Na „9. Beloblatskoj kobasici“ za vikend više od 60 učesnika

S. BAJIĆ

02. 02. 2023. u 09:56

TRADICIONALNA manifestacija, deveta po redu „Beloblatska kobasica”, biće održana za vikend 4. i 5. februara u Belom Blatu kraj Zrenjanina uz učešće više od 60 takmičara iz svih krajeva Srbije kao i Slovačke, Rumunije i BiH.

ДОЛАЗЕ И ИЗ СЛОВАЧКЕ, РУМУНИЈЕ И БИХ: На „9. Белоблатској кобасици“ за викенд више од 60 учесника

S.B.

To su danas u Turističkoj organizaciji Vojvodine u Novom Sadu potvrdili organizatori i naglasili da će bogat kulturno-umetnički program predvoditi legendarni sastav „Garavi sokak“, na čelu sa Banetom Krstićem. Po rečima Dragana Vukotića, jednog od organizatora, program manifestacije biće održan u dva dana, da bi se izbegle gužve i kolaps u saobraćaju na prilaznim putevima ka Belom Blatu, s obzirom na to da se očekuje veliki broj posetilaca.

- Otvaranje izlagačko-prodajnih štandova i pripreme za tradicionalni svinjokolj, kao i raspored takmičarskih ekipa, počeće u osam časova, a u 11 časova je svečano otvaranje manifestacije, početak kulturno-umetničkog programa i start takmičenja u tradicionalnom svinjokolju. Pobednike ćemo proglasiti oko 16 časova, a u 18 časova počinje koncert „Garavog sokaka“ - kaže Vukotić.

U nedelju, 5. februara, štandovi izlagača će biti otvoreni takođe od osam časova, a početak takmičenja u pripremanju svežih kobasica zakazan je za 11 časova. U okviru zabavno-muzičkog programa nastupiće Jelena Pajić i bend „Čoka lav i dva jelena”, zatim sledi proglašenje pobednika u 16 časova, a zatvaranje manifestacije uz vatromet je u 18 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna