PODRŠKOM SVIH DO ORTOPEDSKIH POMAGALA: Paraćinsko udruženje u akciji “Čep za henidkep“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 01. 2023. u 17:36

UDRUŽENjE za cerebralnu i dečju paralizu (CDP) iz Paraćina pridružilo se poznatoj akciji „Čep za hendikep“ kako bi obezbedili sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala za svoje članove.

ПОДРШКОМ СВИХ ДО  ОРТОПЕДСКИХ ПОМАГАЛА:  Параћинско удружење у акцији “Чеп за хенидкеп“

Foto: Fesbuk/Udruženje za CDP

U ovom udruženju ima članova koji ne mogu da dobiju pomagalo o državnom trošku, a nemaju novca da ga sami kupe. U pitanju su invalidska kolica, štake, proteze, ortoze... Neka od tih i drugih pomagala mogu se kupiti novcem od reciklaže plastičnih čepova, pa je udruženje postavilo više kutija za prikupljanje čepova, uz poziv svim građanima da se priključe akciji.

Za reciklažu su odgovarajući zatvarači od plastičnih flaša, sa ambalaže mleka, jogurta, sokova, vode, kućne hemije i kozmetike.

Akcija će se proširiti na prikupljanje pet ambalaže, što će obezbediti dodatna sredstva za finansiranje rada ovog udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)