OBJEDINILA PROŠLOST I SADAŠNJOST: Izložba „Vek Borbe“ otvorena u Paraćinu (FOTO)

Z. RAŠIĆ

27. 01. 2023. u 22:13

JEDINSTVENA izložba mlade novinarke „Borbe“ Milice Drašković povodom obeležavanja veka postojanja ove izdavačke kuće dostupna je od danas svim posetiocima Kulturnog centra u Paraćinu.

ОБЈЕДИНИЛА ПРОШЛОСТ И САДАШЊОСТ: Изложба „Век Борбе“ отворена у Параћину (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/KC Paraćin

 - Razvojni  put „Borbe“ tokom minulih sto godina bio je vrlo borben, od one prve „Borbe“ koja je izašla 1922. godine u Zagrebu, preko „Borbe“ iz 1941. u Užičkoj Republici, kada je 19 brojeva štampano pod bombama, zatim „Borbe“ koja je svetlo dana ugledala u tek oslobođenom Beogradu 1944, što je označilo jedan novi put kuće koja je bila lokomotiva celog sistema tokom narednih 70-80 godina. Imali smo i kioske, i kamione za transport, ali nam je perjanica uvek bila novinska struka. Današnja „Borba“ je revitalizacija, redizajn, potpuno nova priča sa lepim temama poput kulture, tradiicije, starih zanata, umetnosti, turizma.... čime je Srbija prebogata - rekao je direktor NIP „Borba“ Andrija Jorgić predstavljajući izložbu u Paraćinu.

Mlada novinarka istoimenog časopisa i autorka postavke, Milica Drašković, ističe da izložba obuhvata oko 200 fotografija grupisanih u 15 celina koje objedinjuju nastanak i rad ove kompanije, počev od izgleda same zgrade, naslovnih strana „Borbinih“ izdanja, štamparije, do akcija časopisa koji izlazi već oko dve godine.

Atraktivna izložba „Vek Borbe“ u galerijskom prostoru paraćinskog Kulturnog centra ostaće do 14. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori