(UZNEMIRUJUĆE) PSU ĆE MORATI DA AMPUTIRAJU NOGE: Jezivo zlostavljanje životinja u Kikindi (FOTO)

R. Š.

23. 01. 2023. u 17:58

NOVO zlostavljanje i mučenje životinja dogodilo se na periferiji Kikinde, na lokaciji od grada prema Nakovu.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ПСУ ЋЕ МОРАТИ ДА АМПУТИРАЈУ НОГЕ: Језиво злостављање животиња у Кикинди (ФОТО)

Foto: Udruženje "Vaska"

Jedna žena pored vikendice pronašla je psa kojem su teško povređene sve četiri noge, tako što su prethodno vezane, najverovatnije, žicom. Na nogama su vidljive teške rane, jedna noga je, najverovatnije, polomljena i na nju ne može da se osloni. Kako je procenio veterinar, labradoru, verovatno, sledi amputacija nogu.

- Slučaj smo prijavili policiji u Kikindi i veterinarskoj inspekciji. Angažovali smo i veterinara da pregleda psa i pruži mu pomoć, koji je konstatovao da je na dve noge već nastupila nekroza, jer su ozbiljno ostećeni mišići i ligamenti. Pas je dobio antibiotike i sredstvo protiv bolova. Kontaktirali smo kliniku u Beogradu gde nam je rečeno da će, po svemu sudeći, najverovatnije biti potrebno amputirati sve četiri noge. Predloženo nam je da pronađemo smeštaj i novac za operaciju, a ako to ne uspemo, savetovano nam je da se pas uspava kako se ne bi mučio - saopštilo je Udruženje za zaštitu životinja "Vaska" iz Kikinde.

Iz udruženja mole sugrađane i ljubitelje životinja da ponude smeštaj, ako mogu i da prilože novac za operaciju. "Vaska" nema uslove za smeštaj pasa niti drugih ostavljenih ljubimaca, ali ni dovoljna novca za lečenje, operacije, proteze, pa moli srodna udruženja i pojedince za pomoć.

Ovo je drugi slučaj mučenja i zlostavljanja životinja u Kikindi. Prošle godine je mučena ženka pulina, koja je povređena i sa žicom vezanom oko vrata u džaku bačena na periferiju grada, gde su je pronašli šetači i alarmirali javnost. Po njoj je udruženje za zaštitu životinja dobilo ime.

BONUS VIDEO -  81. GODIŠNjICA NOVOSADSKE RACIJE: Sećanje na 1.300 pod led bačenih Novosađana zavet za budućnost

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (3)

ŠOK! Ne ide na EURO 2024 jer mu devojka previše dobro izgleda - pa je odlepio?! (FOTO/VIDEO)