KO JE PUCAO U PSA ZLATU I UBIO JE? Građani Smederevske Palanke ogorčeni, oglasilo se Tužilaštvo (FOTO)

Јелена Илић
Jelena Ilić

20. 10. 2022. u 13:16

NAKON informacija da su nepoznati počinioci ubijali pse lutalice iz vatrenog oružja u Smederevskoj Palanci, što je uznemirilo javnost, Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani proverava ove tvrdnje.

КО ЈЕ ПУЦАО У ПСА ЗЛАТУ И УБИО ЈЕ? Грађани Смедеревске Паланке огорчени, огласило се Тужилаштво (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/ Alexandra Marjanovic i Duda Dušanka Stefanović Radisavljević

Tužilaštvo saopštava da je, na osnovu naslova i prijava građana da su u Smederevskoj Palanci, u noći između 12. i 13. oktobra, između 3.00 i 7.45 časova, nepoznata lica usmrtila više pasa pucajući iz vatrenog oružja, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani formiran predmet, a policiji dostavljen hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja.

- Naloženo je hitno sprovođenje opsežnih provera u cilju prikupljanja materijalnih i nematerijalnih dokaza radi otkrivanja eventualnih učinilaca krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja - navedeno je u saopštenju.

Šta se zaista događalo već danima niko nije zvanično odgonetnuo, a u toku je jedino rat saopštenjima na ovu temu.

Pokret slobodnih građana Smederevske Palanke je saopštio da su nepoznati počinioci iz vatrenog oružja ubijali pse, i objavio snimak na kome se vidi muškarac koji po pločniku vuče psa iza koga ostaje krvav trag.

Sa druge strane, iz kabineta predsednika opštine Nikole Vučena poslato je takođe saopštenje za javnost.

- Opština Smederevska Palanka najoštrije osuđuje glasine i neproverene informacije koje se odnose na navodno mučenje i ubijanje životinja. Molimo sve da ne šire neproverene informacije i paniku dok nadležni organi ne sprovedu istragu. Opština će iskoristiti svoje pravo da protiv neodgovornih pojedinaca i medija pokrene sudski postupak zbog uznemiravanja građana, kažu u saopštenju.

Inače, te noći policiju niko nije pozvao, a kasnije je protiv N. N. lica podneta krivična prijava policiji, što je i pokrenulo i zvaničnu istragu.

Na društvenim mrežama danima građani dele fotografije psa Zlate, koja je prošla gradski program spasavanja pasa. Bila je mezimica mnogima. Kažu da je pas ležao ispred jedne prodavnice kada je mučki ubijena iz vatrenog oružja. Zbog toga su u gradu organizovani i skupovi na kojima je izraženo nezadovoljstvo, kako su rekli, monstruoznim činom.

BONUS VIDEO - OTIŠLA JE SREĆNA: Otac Dejane (17) stradale na motoru kod Beške, još ne veruje da mu ćerke nema


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna