DESETOGODIŠNJAK ZLOSTAVLJA PSE I MAČKE? Novosađani strahuju i za sebe i svoje ljubimce

Lj.P.

18. 11. 2022. u 18:07

INICIJATIVA građana Pravnici za zaštitu životinja Novi Sad podnela je prijavu i ukazala na problem sa desetogodišnjim dečakom iz Novog Sada, koji, kako tvrde pojedini građani, u svom dvorištu godinama zlostavlja pse i mačke.

ДЕСЕТОГОДИШЊАК ЗЛОСТАВЉА ПСЕ И МАЧКЕ?  Новосађани страхују и за себе и своје љубимце

D.N.

Njihovoj prijavi pridružili su se i udruženje „POP“ - podrška, obrazovanje,pravo, Inicijativa građana za dobrobit životinja „Pet konekt“ i Udruženje za pomoć životinja „Novosadske šapice“.

U prijavi je navedeno da su udruženja za zaštitu životinja proteklih nekoliko meseci primili određen broj prijava građana koji izražavaju bojazan i sumnju da desetogodišnji dečak već duže vreme krade vlasničke, ali i napuštene pse i mačke i prisilno ih odvodi svojoj kući, gde ih zlostavlja i ubija. Pored toga, maloletnik je, kako navode, agresivan prema ljudima iz kraja u kom živi, te se građani osećaju nebezbedno, ali se i plaše da prijave.

Zbog toga je Inicijativa građana Pravnici za zaštitu životinja, odlučila da se obrate nadležnim institucijama, službama, ustanovama i udruženju da hitno postupe u skladu sa svojim nadležnostima.

- Kako građani navode, ponašanje desetogodišnjaka traje duže vrreme, i smatramo da postoji opravdana bojazan za njegovu bezbednost koja može biti ozubiljno ugrožena od strane građana koji izražavaju bes i nemoć – navodi se u prijavu Inicijative građana Pravnici za zaštitu životinja Novi sad, kojoj su priduružila još tri udruženja. - Maloletnika su prijavljivali Centru za socijalni rad, ali ništa nije preduzeto. Iz razgovora sa supervizorom Centra za socijalni rad imamo usmenu informaciju da je dečak i ranije prijavljivan, da je sa dečakom i njegovim ocem obavljen razgovor, ali da su negirali tvrdnje građana.

PRIJAVE ZA KRAĐU I ZLOSTAVLjANjE

PROTIV desetogodišnjeg dečaka je, kako saznajemo, ove godine bilo dve prijave, jedna za krađu psa, i druga anonimna za zlostvljanje pasa.

U oba slučaja policija je izašla na teren, i u dvorištu kuće gde dečak živi zatekli su psa čija je krađa prijavljena, ali su mališan i njegov otac tvrdili da je pas pronađen na ulici. On ga je, navodno, ne znajući da je vlasnički pas, doveo kući da se igra, što je zaista i činio kada je došla policija. Na psu nije bilo nikakvih povreda, i pas je vraćen vlasniku.

I po drugoj, anonimnoj prijavi, policija je, kako saznajemo, izašla na teren, ali u dvorištu nisu zatekli nikakve tragove koji bi ukazivali da je zlostavljao životinje, pa nije bilo osnova da reaguju po službenoj dužnosti.

U Inicijativi građana Pravnici za zaštitu životinja Novi Sad, reagovali su na sve strane kako bi se videlo šta može da se učini, jer ne može da se negira da nešto dešava. On jeste, kako dodaju zbog životne dobi, kao desetogodišnjak krivično neodgovoran, ali se nešto mora preduzeti.

Zaštitnici životinja pozivaju građane da prijavljuju zlostavljanje životinja i da bi bilo dobro da fotografišu i da pozovu svedoke, kako bi se lakše dokazalo. Po navodima građana, to traje već godinama, i da je s obzirom na to da je prošlo puno vremena, teško dokazati.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!