NOVA MUKA ZA PRIJEPOLJE I BRODAREVO: Mutna voda teče iz slavina – ostali bez vode za piće

A. ROVČANIN

20. 01. 2023. u 22:24

ZBOG zamućenosti vode u gradskom vodovodu u Prijepolju i na vodovodu u Brodarevu ona nije za pijaću upotrebu.

НОВА МУКА ЗА ПРИЈЕПОЉЕ И БРОДАРЕВО: Мутна вода тече из славина – остали без воде за пиће

A.Rovčanin

Sudeći prema najavama nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća “Lim”, koje gazduje vodovodom, za stanovnike ove opštine glavni izvor pijaće vode narednih dana biće cisterna stara skoro četiri decenije.


– Zbog povećane mutnoće, izazvane porastom vodostaja, voda iz gradskogvodovoda u Prijepolju i brodarevskog vodovoda nije za pijaću upotrebu. Može se koristiti samo za tehničku upotrebu, odnosno za sanitarno higijenske potrebe – saopšteno je između ostalog iz JKP “Lim” Prijepolje.

Dok meštani muku muče, trgovci zadovoljno trljaju ruke, svi marketi uredno su snabdeveni flasiranom vodom čija cena se kreće u rasponu od 60 do 80 dinara za jedan litar.

Konačnu odluku o tome kada će voda biti proglašena ispravnom doneće Zavod za javno zdravlje iz Užica, koji svakodnevno vrši uzorkovanje vode i radi analize. Poslednji put Prijepoljci su se iz cisterne gasili žeđ 2017. godine.

Inače, menadžment JKP “Lim” proteklih meseci uporno je pokušavao da drastično poveća cene komunalija, među kojima je i voda za piće. Ipak, poslednji pokušaj novog nameta na novčanike građana osujećen je na nedavno održanoj sednici lokalnog parlamenta, kada odbornici nisu prihvatili zahtev Komunalnog preduzeća da se cene povećaju.


U ovoj ustanovi, koja je od vitalnog interesa za Prijepolje vd mandat direktoru preduzeća je istekao, takođe na poslednjoj skupštini većina odbornika nije podržala predlog Opštinskog veća da se direktoru produži v.d. mandat, pa ostaje nejasno ko sada rukovodi preduzećem.

BONUS VIDEO - POPLAVLjENA AUTOBUSKA STANICA: Nabujali Ibar se izlio u centru Raške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju