ZASAĐENI JAVORI I BREZE Kraljevo oplemenjeno novim sadnicama (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

18. 12. 2022. u 13:00

U OKVIRU društveno-odgovornog projekta „Zelena Srbija“ koji sprovediDirektorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa lokalnom samoupravom, u Kraljevu je zasađeno 30 sadnica gorskog javora i breze.

ЗАСАЂЕНИ ЈАВОРИ И БРЕЗЕ Краљево оплемењено новим садницама (ФОТО)

GU u Kraljevu

U prisustvu gradonačelnika dr Predraga Terzića, Ilije Koberidzea, šefa misije Ambasade Gruzije u Srbiji i Branka Brajića zamenika direktora SRBATOM, prve sadnice zasađene su u prigradskom naselju Beranovac, na prostoru izmešu ovdašnjeg vrtića, fudbalskog terena, teretane na otvotrenom i SOS „Dečjeg sela“.

Ovom prilikom, Koberidze je izrazio zadovljstvo što predstavlja svoju zemlju u ovom značajnom društveno-odgovornom projektu, naglasivši da Gruzija i Srbija imaju dosta sličnosti, od kojih je jedna od najvažnijih pravoslavna vera, ali i porodični odnosi, tradicija i način života.

- Kada je reč o zaštiti životne sredine, 40 odsto Gruzije je pokriveno šumama. Od tih 40 odsto čak 98 čine pridrodne šume, a 20 odsto je pod zaštitom države, zato znamo koliko je značajno pošumljavanje i zaštita šuma – rekao je Koberidze.

 

 

On je izrazio želju da ponovo dođe u Kraljevo i pokaže svojoj deci koliko je lepa priroda u gradu na Ibru i okolini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!