„KLOPKA“ ODUŠEVILA SVILAJNČANE: Oživelo Gradsko amatersko pozorište Centra za kulturu (FOTO)

Z.Gligorijević

30. 11. 2022. u 11:13

PREMIJEROM predstave „Klopka“, „oživljeno“ je Gradsko amatersko pozorište Centra za kulturu iz Svilajnca

„КЛОПКА“ ОДУШЕВИЛА СВИЛАЈНЧАНЕ: Оживело Градско аматерско позориште Центра за културу (ФОТО)

Foto:SO Svilajnac

Premijera je odigrana sinoć, pred punom pozorišnom salom, a publika je glumce nagradila velikim aplauzom. U predstavi su igrali Aleksandar Nešković, Milena Nikodijević, Bogdan Panajotovksi, Diana Miladinović, Stefan Lazarević i Ratomir Savić, a režirao je Jovan Grujić. Inače, reč je o kriminalističkoj komediji čuvenog francuskog dramskog pisca Tome Robera, u režiji Jovana Grujića, koji je ocenio da je rad sa svilajnačkim glumcima amaterima na ovoj predstavi bio pravo uživanje.

-Naša predstava govori o borbi za istinu u mikrosvetu jednog malog čoveka koji ima svoje težnje, želje, nadanja i dela. On se, kao i mi, bori da dokaže svoju istinu, da opravda svoja dela, dok sa druge strane ima čvrstog i jakog, lukavog neprijatelja koji mu potura svoju istinu, svoje želje, svoja htenja. Borba je večita. I neka bude tako, jer to je život. I neka pobedi istina – rekao je Grujić.

Direktorka Centra za kulturu Jelena Dimitrijević dodala je da interesovanje publike nikada nije bilo veće i da su karte za premijeru „planule“ za dva dana.

- Osvežili smo gradsko amatersko pozorište i vratili ga na “velika vrata”. Nakon uspešne premijere, zbog velikog interesovanja publike, imaćemo još nekoliko izvođenja u Svilajncu, a kasnije ćemo gostovati u drugim gradovima. Planiramo da svake godine imamo novu predstavu. Inače, ovo je 22. predstava večernje scene Gradskog amaterskog pozorišta koja je urađena od osnivanja Centra za kulturu – rekla je direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna