VELIKI BORAC ZA DECU SA SMETNJAMA VEČERAS U KRUŠEVCU: Podgoričanka Sara Bero ima dve ćerke sa Daunovim sindromom

S.Babović

22. 11. 2022. u 12:02

PODGORIČANKA Sara Bero ima dve ćerke sa Daunovim sindromom i na društvenim mrežama prati je na hiljade ljudi.

ВЕЛИКИ БОРАЦ ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА ВЕЧЕРАС У КРУШЕВЦУ: Подгоричанка Сара Беро има две ћерке са Дауновим синдромом

Foto:Instagram

Imala je samo 20 kada je rodila bliznakinje Ildu i Irmu. 

Danas njene ćerke idu u školu, druže se sa vršnjacima, a Sara je postala simbol nade i snage za mnoge žene na Balkanu. Pre tri godine, osnovala je prvo Uudruženje za decu i omladinu sa Daunovim sindromom “Ljubav za ljubav” u Crnoj Gori.

Večeras je u Klubu Kulturnog centra Kruševac od 18 sati, gde će govoriti o svojoj borbi da njene ćerke imaju srećno detnjstvo, ali i o pokušajima da razbije predrasude i stigmu prema deci sa invaliditetom.

- Kada sam se prvi put ostvarila u ulozi majke i nisam znala šta je Daunov sindrom, nisam bila upućena - ispričala je u intervjuu za Stori.hr, Sara Bero. - Sećam se da mi lekari nisu dozvolili da se radujem svojoj deci, niko mi nije rekao da će se one jednog dna smejati, grliti i najviše voleti.

Uprkos savetima da svoje bliznakinje ostavi u domu, Sara se nije dala. Uspela je da podigne ćerke, koje su danas aktivne devojčice u školi i u društvu, a ova požrtvovana majka, postala je jedan od najvećih boraca protiv predrasuda prema deci sa smetnjama na Balkanu.

Redovno postavlja fotografije svojih ćerki uz motivacione poruke, koje pomažu roditeljima dece sa Daunovim sindromom. Njeno udruženje do sada je organizovalo više programa posvećenih mališanima sa smetnjama, modne revije i sportska takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)