KAZNA DO 120 HILJADA, BEZ DOZVOLE OSAM MESECI: Počinje redovno testiranje vozača u Vrbasu na drogu

Lj.P.

04. 11. 2022. u 16:15

POLICIJA u Vrbasu od danas je opremljena aparatom za testiranje vozača na prisustvo narkotika.

КАЗНА ДО 120 ХИЉАДА, БЕЗ ДОЗВОЛЕ ОСАМ МЕСЕЦИ: Почиње редовно тестирање возача у Врбасу на дрогу

FOTO: PS Vrbas

Reč je o donaciji opštine Vrbas, odnosno Saveta za bezbednost saobraćaja. Pomoću ovog aparata, kako objašnjava Dejan Drobnjak, načelnik Policijske stanice u Vrbasu,  prilikom kontrole saobraćaja, otkrivać se da li je osoba koja upravlja vozilom pod dejstvom narkotika.

- Kontrole vozača na prisustvo droge radiće se na području Policijske stanice Vrbas, a najviše u zonama kod škola - ističe Drobnjak. -  Svaki vozač  kod koga se utvrdi da je pod dejstvom narkotika, ili odbije testiranje, biće zadržan. Cilj je da preventivno delujemo kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Zahvaljujući se opštini Vrbas na donaciji, Drobnjak je istakao da se  saradnja u dosadašnjem radu pokazala uspešnom, i podsetio da su i ranije policiji donirali opremu i automobile.

Ukoliko se utvrdi da vozač upravlja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, njemu se određuje zadržavanje do 24 sata, i protiv njega se podnosi zahtev za pokretanje prekrtšajnog postupka. Zakonom propisana kazna je u iznosu od 20.000 do 40.000 dinara, ili kazna zatvora  do  30 dana, osam kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom  najmanje šest meseci.

Vozači koji odbiju ovo testiranje biće kažnjeni novčanom kaznom od 100.000 do 120.000 dinara, uz to im sleduje 14 kaznenih poena i oduzimanje dozvole u trajanju od osam meseci ili zatvorska kazna od 30 dana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)