RESAVA IGRA I PEVA: Susret veterana folklornih ansambala

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 10. 2022. u 12:45

Treći susret veterana folklornih ansambala "Resava igra i peva" održan je u Svilajncu

РЕСАВА ИГРА И ПЕВА: Сусрет ветерана фолклорних ансамбала

Foto:B.Živković

Organizator je bilo KUD "Dimitrije Katić" iz Crkvenca, a pod pokroviteljstvom opštine. Oko 400 učesnika predstavilo se kroz 18 folklornih društava iz Beogrda, Čačka, Kovačevca, Ostrova, Voluje, Smederevske Palanke, Vojske, Niške Banje, Čačka, Obrenovca, Knića, Batočine, Požarevca i Topole. Ovogodišnja manifestacija je bila internacionalna, jer su nastupili gosti UTIKUS "Bašlija" iz Sarajeva.

Foto:B.Živković

-Oduševljeni smo lepotom Svilajnca i gostoprimstvom domaćina. Naša folklorna grupa je prvi put u Srbiji. Naša izvedba igara iz Bosne prihvaćena je s ovacijama. Veoma je lepo to što opština staje iza ovakvih susreta, jer u Sarajevu to i nije baš slučaj kada je reč o susretima veterana – rekao je Džemo Hurić iz Udruženja "Bašlija" iz Sarajeva.

U okviru manifestacije održan je i prijem kod predstavnika opštine, defile do Trga Stevana Sinđelića, a događaj je završen dvočasovnim folklornim programom učesnika u Centru za kulturu.

Foto:B.Živković

-Zadovoljni smo kako je manifestacija protekla i zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da nam svima ostane u lepom sećanju. Ideja je da narednih godina bude još više učesnika i da ova lepa priča preraste u tradiciju – ocenio je predstavnik domaćina Bojan Aćimov.

Publiku su oduševili i gosti iz Voluje kod Kučeva koji su igrali na drvenim štulama.

Foto:B.Živković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)