SRBIJA FAKTOR STABILNOSTI Podrška gradonačelnika Kraljeva predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

G. ĆIROVIĆ

22. 09. 2022. u 15:02

OBRAĆAJUĆI se u sredu uveče na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je, kako je i sam rekao, veoma teške, ali istinite reči. U tome ga, kao građanin Srbije, i kao gradonačelnik jednog grada u Srbiji, u potpunosti podržavam.

СРБИЈА ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ Подршка градоначелника Краљева председнику Србије Александру Вучићу

G.Šljivić

Ovo je u svom saopštenju za javnost naveo gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, pružajući i na ovaj način podršku predsedniku Republike.

- Predsednik je istakao da živimo u stvarnosti u kojoj zapravo niko nikoga i ne sluša, niko ne teži stvarnim dogovorima i rešavanju problema i skoro svi brinu samo o svojim interesima, neretko gazeći u tom procesu osnovne principe međunarodnog prava, bacajući pod noge Povelju Ujedinjenih nacija i druge dokumente na kojima je ova organizacija zasnovana. Kako je istakao, ovako složena vremena zahtevaju puno mudrosti i zajedništva kako bi se mir, kao apsolutno najznačajnija tekovina utkana i u same osnove ove organizacije, sačuvao – ističe dr Terzić u svom saopštnju.

- Predsednik je naglasio da je Srbija bila i da će i ubuduće biti faktor stabilnosti u celom regionu, kao i da je uvek za mirno rešavanje svakog spora. Iako je teritorijalni integritet Srbije bio narušen, a da naša zemlja nije ugrozila teritorijalni integritet nijedne suverene države, Srbija, njeni građani, njen predsednik, i dalje veruju i zagovaraju politiku mira i stabilnosti. Srbija čini sve da doprinese miru i stabilnosti u regionu, što nesumnjivo i veoma značajno doprinosi i bezbednosti na globalnom nivou – dodaje gradonačelnik Kraljeva. - Ovakav stav predsednika naše države je, siguran sam, stav i njenih građana, koji se trude da za sebe i svoje potomke stvaraju još bolju i još sigurniju i bezbedniju Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana