U PORODIČNOM KORZOU PORED BEGEJA I GOSTI IZ 40 GRADOVA SRBIJE: Drugi put u Perlezu održana manifestacija Dani porodice

B. G.

05. 09. 2022. u 09:15

DANI porodice, manifestacija koja se drugi put održava u selu Perlez, uz učešće 40 gradova i opština Srbije, otvorena je na šetalištu uz reku Begej.

У ПОРОДИЧНОМ КОРЗОУ ПОРЕД БЕГЕЈА И ГОСТИ ИЗ 40 ГРАДОВА СРБИЈЕ: Други пут у Перлезу одржана манифестација Дани породице

B.G.

- Ovo je jedan od najradosnijih dana u godini, svi vi koji ste u Perlezu, dokaz ste da je porodica u Srbiji pobedila i da je uvek na prvom mestu i iznad svega u našem društvu - naglasio je Radoš Pejović, predsednik organizacionog odbora manifestacije.

Pozdravljajući brojne goste, među kojima su bili dr Danica Grujičić, Verica Lazić, savetnica predsednika Srbije, Arno Gujon, direktor Vladine kancelarije za Srbe u regionu i rasejanju, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sa ponosom je istakao da je Perlez prošle godine imao najviše rođene dece.

- Uredili smo obalu pored Begeja i napravili porodični korzo, a imamo još planova i projekata i sve nas raduje što su ove godine Dani porodice uvršteni u manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin i da su po broju gostiju, odavno prerasli lokalni, pa i regionalni nivo - naglasio je Salapura.

Proglašene su najbolje opštine koje promovišu porodicu, a to su Bačka Palanka, koja je osvojila prvo mesto, zatim slede Knić i Kikinda, četvrtoplasirana Sremska Mitrovica i Požarevac, kojem je pripalo peto mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo