REKE SE POVUKLE, OSTALO - SMEĆE: Posledice bujičnih poplava u Kruševcu

S. B.

23. 08. 2022. u 08:33

POSLE izlivanja Lomničke i Trmčarske reke kod Kruševca, usled obilnih kiša tokom minulog vikenda, na obale su "isplivale" plastične flaše, kese, životinjske lešine, delovi odbačenog nameštaja...

РЕКЕ СЕ ПОВУКЛЕ, ОСТАЛО - СМЕЋЕ: Последице бујичних поплава у Крушевцу

Foto JKP "Kruševac"

Iako JKP "Kruševac" redovno odvozi kućno smeće iz podjastrebačkih sela, mnogi domaćini još imaju lošu naviku da sve što im ne treba bacaju u reke, ili stvaraju nelegalne deponije na njihovim obalama. Direktorka JKP Snežana Radojković upozorava na posebnu opasnost od ambalaže sredstava koje poljoprivrednici koriste za bolje prinose i zaštitu useva. Deo ambalaže takvih hemikalija je zakrčio propust Trmčarske reke, a bujica je nanela i podosta granja iz obližnje šume.

Foto JKP "Kruševac"

Najveća šteta usled izlivanja bujičnih voda je naneta Petini, Dvoranu i Zdravinju, te selima Buci, Velika Lomnica, Sezemča i Parunovac. Predstavnici gradksog rukovodstva, Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije, te Odeljenja za inspekcijske poslove su posetili kritične tačke, a komunalci su već prionuli na čišćenje.

Inače, Meteorološka stanica u Kruševcu saopštava da je poslednjeg dana vikenda na ovoj teritoriji ukupno palo 24 litra kiše po kvadratnom metru, dok su na Jastrepcu tokom subote i nedelje ta količina dostigla čak 116 litara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024