SABOR VIOLINISTA SRBIJE U PRANJANIMA: Stigle nagrade u ruke dve Tine

V. N.

21. 08. 2022. u 07:52

U SUVOBORSKOM mestu Pranjani u petak je počeo Sabor violinista Srbije. Sabor koji se četvrti put održava u selu Pranjani, počeo je podizanjem saborske zastave i intoniranjem himne sabora, pesme "Svilen konac".

САБОР ВИОЛИНИСТА СРБИЈЕ У ПРАЊАНИМА: Стигле награде у руке две Тине

Foto: Tanjug

Čast da bude ovogodišnji domaćin sabora pripala je proslavljenom srpskom košarkašu Dejanu Tomaševiću, koji vuče korene iz gornjomilanovačkog kraja.

Na programu prvog dana sabora bilo je takmičenje mladih violinista, kojih je bilo čak 18, i koji su se borili za titulu najboljeg mladog violiniste.

Nagrada Najbolji mladi violinista Srbije u kategoriji do 16 godina pripala je Tini Marjanović iz Šapca, koja je prošle godine u Pranjanima osvojila Zlatnu violinu, sa samo 13 godina.

Na pozornici u Pranjanima se predstavila pesmom "Bere cura plav jorgovan" i vasilijinim kolom.

Zlatnu violinu Srbije ponela je 15-godišnja Tina Petrović iz valjevskog sela Gornja Grabovica. Ona je svirala pesmu "Magle, magle" i pargar kolo.

Žiri u sastavu: Moma Stojanović, predsednik, Perica Vasić, šef saborskog orkestra, Mićo Kujundžić, estradni umetnik, Dragan Filipović, graditelj violina, i Željko Vasić, šef orkestra "Panorama", ocenjivao je 21 mladog violinistu.

Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je Ognjenu Babiću, za najbolje odsviranu pesmu Damjanu Simiću, dok je kolo najbolje odsvirao David Marinković.

Aleksandar Petrović dobio je nagradu za najboljeg mladog violinistu Srbije do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!