PARAĆIN RAZVIJA NOVI VID TURIZMA: „Vinska promenada“, šesta po redu, održava se u subotu

Z. RAŠIĆ

17. 08. 2022. u 13:15

TURISTIČKA organizacija opštine Paraćin u saradnji sa udruženjem građana Vinski viteški red „Steva Pisar“ organizuje u tom gradu letnju vinsku manifestaciju u subotu, 20. avgusta.

ПАРАЋИН РАЗВИЈА НОВИ ВИД ТУРИЗМА: „Винска променада“, шеста по реду, одржава се у суботу

Foto: Z. Rašić

Sve popularnija „Vinska promenada“ održava se šesti put preko puta Donjeg parka u blizini reke, a okupiće vinarije iz regije „Tri Morave“ koje će se pohvaliti šta su to novo, u međuvremenu, proizveli.

Kako kažu organizatori, u pitanju je jedna od dve opštinske manifestacije u Paraćinu osmišljene radi promocije vinskog turizma. Za razliku od „Salona vina“, Promenada nije takmičarskog karaktera već je namenjena predstavljanju mladih proizvođača i podsticanju sugrađana da neguju takozvanu „vinsku kulturu“.

Građani će moći da se druže i uživaju u besplatnoj degustaciji. Početak je od 18 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

RODILA MU DVA SINA: Ovaj sportista je bivši Lidijin muž