KOLONIJA AKVARELISTA: Brojni umetnici okupiće se u Ečki od 17. do 19. avgusta

B. G.

16. 08. 2022. u 15:47

SAVREMENA galerija iz Zrenjanina, po tradiciji organizuje 43. susret akvarelista Srbije, od 17. do 19. avgusta u Umetničkoj koloniji Ečka.

КОЛОНИЈА АКВАРЕЛИСТА: Бројни уметници окупиће се у Ечки од 17. до 19. августа

Foto: Savremena galerija Zrenjanin

Ovog leta u Ečki će biti okupljeni umetnici, Nina Ivanović, Jelena Janev, Vladimir 

Sekulić, Dragana B.Stevanović i Nebojša Yamasaki Vukelić, a specifičnost ovog saziva je da umetnici koji dolaze, imaju slobodu da ovu tehniku kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva.

Selektor 43. susreta je Slavica Žarković, kustos Savremene galerije u Zrenjaninu, a izložba radova nastalih u Koloniji Ečka,  koji ostaju u zbirci Savremene galerije, biće otvorena 17. oktobra ove godine.

Foto: Savremena galerija Zrenjanin

Inače, u selu Ečka kod Zrenjanina, Umetnička kolonija, osnovana je 1956. godine, a do sada u njenom bitisanju  učestvovala su najznačajnija imena likovne umetnosti sa teritorije bivše Jugoslavije.

Početkom 21. veka došlo je do promene u konceptu tradicionalnih okupljanja u Umetničkoj koloniji u Ečki, pa je umetnicima dozvoljeno da svoje ideje realizuju u različitim medijima i formama savremenog umetničkog izražavanja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ČIST BEOGRAD - ČISTA POBEDA: Kompanija Meridian i studenti FON-a nastavili veliku ekološku akciju i ULEPŠALI PRESTONICU!