AMBULANTE BEZ BARIJERA: Rekonstrukcija Doma zdravlja u Somboru donela olakšice

J. BEKIĆ

12. 08. 2022. u 07:14

ZAHVALjUJUĆI sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, u toku su radovi na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja "Dr Đorđe Lazić" u Somboru.

АМБУЛАНТЕ БЕЗ БАРИЈЕРА: Реконструкција Дома здравља у Сомбору донела олакшице

Foto: J. Bekić

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković ističe da se kompletno radi krovna konstrukcija, fasada, zamena stolarije, radovi na hidro i električnim instalacijama, ugradnja PVC stolarije, prilagođavanje ulaza i saniranje zgrade gde se nalazi kućna nega.

U okviru ovog projekta dograđuju se dva lifta, koji će biti, kao i ulazi, prilagođeni osobama sa invaliditetom. U dvorištu ustanove nalazi se ambulanta kućne nege koja je bila teško pristupačna pacijentima, ali će se ovaj problem uskoro rešiti. Kako se procenjuje, ovi poslovi će koštati više od 182 miliona dinara.

Kada radovi budu završeni, uradiće se i partner, a rok je kraj septembra. Oko 80.000 žitelja grada imaće bolje i pristupačnije zdravstvene usluge. Direktorka ustanove dr Emeše Uri kaže da će dva lifta omogućiti pacijentima da imaju lakši pristup svim odeljenjima, i moći će direktno doći do laboratorije, ginekologije, medicine rada i ambulante opšte prakse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati