SNAŽAN TALAS KORONE U Kraljevu sedmično više od hiljadu građana pozitivno na kovid-19

G. ĆIROVIĆ

05. 08. 2022. u 10:44

U kraljevačkim kovid ambulantama za decu i odrasle dnevno se testira više od 300 ljudi, od kojih je oko polovina pozitivna na kovid-19. Na sedmičnom nivou to je više od 1.000 slučajeva infekcije. Na udaru smo aktuelnog, snažnog „talasa“ korone, a koliko će on trajati, to ni lekari ne mogu da procene.

СНАЖАН ТАЛАС КОРОНЕ У Краљеву седмично више од хиљаду грађана позитивно на ковид-19

G.Šljivić

Ovo je izjavila dr Mirjana Krčevinac, v. d. direktora kraljevačkog Doma zdravlja, dodajući da je olakšavajuća okolnost što većina novozaraženih ima blage simptome.

– Kod odraslih najčešće dominira visoka temperatura praćena blagim bolom u grlu, a kod dece temperatura je praćena mučninom. Za sada nemamo teške kliničke slike, ni pacijente upućene u kovid bolnicu u Kruševcu – dodaje dr Krčevinac.

G.Šljivić

Dr Mirjana Krčevinac

U kovid ambulanti za odrasle u dve smene, od 7 do 22 sata, svakodnevno dežuraju dve lekarske ekipe, dok kovid ambulanta za decu u Službi za zdravstvenu zaštitu dece radi od 7 do 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani