LIKOVNA KOLONIJA U ČAST DIMITRIJA GLIGORIJEVIĆA: Likovna kolonija okupila je desetak umetnika

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 07. 2022. u 09:46

Članovi Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom u Jagodini organizovali su za vikend likovnu koloniju u čast nekadašnjeg predsednika tog udruženja Dimitrija Gligorijevića koji je preminuo pre dve godine.

ЛИKОВНА KОЛОНИЈА У ЧАСТ ДИМИТРИЈА ГЛИГОРИЈЕВИЋА: Ликовна колонија окупила је десетак уметника

Foto:privatna arhiva

Likovna kolonija okupila je desetak umetnika iz Jagodine, Ćuprije i Despotovca, a došli su i predstavnici podružnica iz Niša, Trstenika, Kragujevca i Bora.

-Dimitrije je bio neverovatna osoba, entuzijasta i veliki aktivista pokreta za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije – rekla je predsednica Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije Milena Stojanović.

Član Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom u Jagodini Bojan Milanović dodao je da su u Centru za samostalni život osoba sa invaliditetom u Jagodini još prošle godine odlučili da likovna kolonija bude posvećena osnivaču i „čoveku zbog koga je personalna asistencija zaživela u Jagodini, Dimitriju i da nosi naziv Dimitrijevi dani“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!