"ŠARENILO BANATA" NA VRŠAČKOM BREGU: Međunarodni kamp ujedinio osnovce iz Gudurice i Prilepa

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

04. 07. 2022. u 11:43

OSNOVNA škola „Moša Pijade“ iz vršačkog multietničkog sela Gudurica organizovala je drugi Međunarodni dečji kamp „Šarenilo Banata“ u odmaralištu Crvenog krsta na vršačkom bregu.

ШАРЕНИЛО БАНАТА НА ВРШАЧКОМ БРЕГУ: Међународни камп ујединио основце из Гудурице и Прилепа

Foto: J. J. Baljak

Uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Grada Vršca ove godine su uz svoje đake okupili i osnovce iz makedonskog Prilepa, budući da se u guduričkoj školi već četiri godine makedinski jezik uči kao izborni predmet.

Tokom trajanja kampa, za decu su organizovane razne edukativne tribine, ekološke radionice, šetnje po Vršačkim planinama i upoznavanje sa samim Vršcem.

- Jedina smo škola u Banatu, koja je uz podršku Pokrajine uspela da nastavi priču vezanu za letnje kampove za decu. Želja nam je da proširimo saradnju, da dovedemo đake iz drugih balkanskih zemalja, pre svega iz Slovenije, jer deca u našoj školi imaju priliku da uče i slovenački jezik – kaže Nenad Vasić, direktor OŠ „Moša Pijade“.

Prvi dečji kamp „Šarenilo Banata“ održan je 2019. godine, kada su gosti bili đaci pobratimske škole iz Vojtega u Rumuniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju