GRADONAČELNIK ŠAPCA NA SVEČANOM PRIJEMU U AMBASADI JAPANA: U godinama koje dolaze prijateljstvo će biti još čvršće

V. M.

01. 07. 2022. u 20:26

GRADONAČELNIK Šapca Aleksandar Pajić prisustvovao je svečanom prijemu kod ambasadora Japana u Srbiji, NJegove ekselencije gospodina Takahika povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Japana.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА НА СВЕЧАНОМ ПРИЈЕМУ У АМБАСАДИ ЈАПАНА: У годинама које долазе пријатељство ће бити још чвршће

V.Mitrić

- Osećam izuzetnu čast što kao gradonačelnik grada Šapca, danas prisustvujem obeležavanju ovog značajnog jubileja. Treba podsetiti da je Šabac jedini grad u Srbiji koji neguje bratske odnose sa nekim gradom u Japanu. Povelja o bratimljenu Šapca i Fuđimija potpisana je oktobra 1982. godine, kada je u dvorištu Medicinske škole ,,Dr Andra Jovanović” u Šapcu posađeno drvo japanske trešnje koje raste i posle 40 godina, kao i naše prijateljstvo. Siguran sam da i ovo prijateljstvo doprinosi kvalitetu odnosa dve države i dva naroda. 

Zahvalni smo japanskom narodu koji je u brojnim teškim situacijama stajao uz nas i pomagao Srbiji, ali i Šapcu. Naši prijateljski odnosi dodatno su osnaženi i odličnim odnosom našega grada sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, a naročito otvaranjem pogona i uspešnim poslovanjem japanske kompanije Jazaki u Šapcu. Siguran sam da će u svetlu dosadašnje saradnje, naše prijateljstvo biti dodatno učvršćeno u godinama koje dolaze, rekao je gradonačenik Šapca.

Prijemu su prisustvovali i predsednik i premijer Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Ambasador Takahiko izrazio je duboko poštovanje prema srpskom narodu i njegovim precima, koji su dali ogroman doprinos u unapređenju odnosa sa Japanom.

Srbija i Japan su 14. juna u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu obeležile 140 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, izložbom arhivske građe i izdavanjem poštanskih markica.

BONUS VIDEO: VUČIĆ U ŠAPCU I LOZNICI: Predsednik posećuje radove na izgradnji nove fabrike kineske kompanije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor