МУДРА ОДЛУКА АРХИЈЕРЕЈА: Градоначелник Шапца о новом епископу Јеротеју

В. Митрић

22. 05. 2022. у 07:41

У РУКОВОДСТВУ града Шапца, с радошћу, као и у читавом овом делу Србије, с радошћу је примљена вест да је Светои архијерејски сабор Српске православне цркве изабрао владику Јеротеја Петровић, досадашњег викарног епископа патријарха српског Порфирија, за новог епископа Епархије шабачке, каже градоначелник Шапца, др Александар Пајић.

МУДРА ОДЛУКА АРХИЈЕРЕЈА: Градоначелник Шапца о новом епископу Јеротеју

Фото: В. Митрић

Челник града на Сави, у ком столује епископ шабачки, истиче да, „ не само што је изабран духовни родитељ, после упокојења дивног владике Лаврентија, већ у епархију, на подручје два града и шест општина, стиже снажна, чврста, значајна личност, као што је епископ Јеротеј, мудра, паметна и одговорна глава, на радост и Цркве и свих нас“.

- Град Шабац је, успостављањем нове власти, успоставио и никад боље одосе са Епархијом шабачком и они ће само бити плодотворнији на духовном, културном и сваком пољу о чему се договоримо, црквено речено, „како Бог заповега“ и широког срца дочекујемо нашег новог епископа – каже др Пајић.

- Мудри су били наши архијереји када су доносили одлуку ко ће да дође на чело ове значајне, чувене и драгоцене епархија, где је развијен духовни и културни живот као најлепши врт. Ту смо са владиком Јеротејом, који је, иначе, дете наше епархије, са монаштвом, свештенством и верујућим народом да га недхујемо, дотерујемо и оплемењујемо што је могуће боље и лепше. На радост Бога и рода нашега.

БОНУС ВИДЕО: МАЛА СРПСКА СВЕТА ГОРА - Са Каблара прелеп поглед из стакленог видиковца

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара