BAKIĆ: Ogromna ulaganja u putnu infrastrukturu grada Subotice

Novosti online

30. 06. 2022. u 11:59

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u Mesnoj zajednici „Zorka“.

БАКИЋ: Огромна улагања у путну инфраструктуру града Суботице

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da se radi o izgradnji kolovoza u dužini od jednog kilometra  i proširenju sa četiri na pet metara kao i da je vrednost radova 14,8 miliona dinara.

„Ovo je ulica od značaja ne samo za građane ovog dela grada nego za kompletan javni saobraćaj zato što je  jedna od najprometnijih u ovom delu Subotice. Kada radovi za dan ili dva budu potpuno završeni kvalitet i bezbednost saobraćaja biće podignut na viši nivo“, naglasio je Stevan Bakić.

Prema njegovim rečima, krajem jula ili početkom avgusta kada se okončaju sve tenderske procedure, krenuće se  u rekonstrukciju Novosadskog puta (obilaznice oko Palića) i asfaltiraće se još tri ulice u gradu i dve u prigradskim  naseljima.

„Priprema se i projektno tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza u 17 ulica. Radi se o ogromnim ulaganjima u infrastrukturu putne mreže grada Subotice. Nastavljamo da realizujemo sve ono što smo obećali. Nakon završetka radova u ulici Proleterskih brigada, asfalt će dobiti i Zorkina ulica u dužini od jednog kilometra. Subotica ide napred da radi, koristimo ovaj ambijent političkog mira i stabilnosti koje nam je omogućio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije“, naglasio je Stevan Bakić.

Ognjen Golubović je rekao da se prvi put primenjuju nove tehnologije za smanjenje lomova, s obzirom na to da se radi o ulici predviđenoj za teški teretni saobraćaja i da od toga kako će se pokazati u narednom periodu zavisi da li će nove tehnologije biti primenjivane i ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor