BRZO I LAKO - OTPAD ĆE ODVAJATI SVAKO: U Sremskoj Mitrovici podelom plavih kanti počeo ekološki projekat za reciklažu

S. K.

18. 06. 2022. u 06:53

PROJEKAT odvajanje kućnog otpada pod sloganom "Brzo i lako u Sremskoj Mitrovici sada odvaja svako", koji finansira Kraljevina Švedska preko Ministarstva zaštite životne sredine, počeo je podelom plavih kanti.

БРЗО И ЛАКО - ОТПАД ЋЕ ОДВАЈАТИ СВАКО: У Сремској Митровици поделом плавих канти почео еколошки пројекат за рециклажу

Foto S. K.

Sva domaćinstva u individualnom tipu stanovanja, u kućama, u Sremskoj Mitrovici dobiće po jednu plavu kantu zapremine od 240 litara u koju treba da odlažu reciklažni otpad. Kante će se deliti preko mesnih zajednica, a građani je potrebno samo da dođu po nju, bilo kog dana sa ličnom kartom.

- Sa podelom kanti smo počeli ranije zbog velikog broja a to je 7.571 kanta koje pripadaju, nažalost, samo gradu, neće ih imati prigradska naselja u ovom projektu. Plave kante ćemo krenuti da praznimo kada se sve podele našim sugrađanima i to sa specijalizovanim kamionom za pražnjenje ovih kanti i kontejnera - kaže Tamara Milković, portparol JKP "Komunalije" Milkovićeva je još jednom apelovala na građane da preuzmu plavu kantu a u svojim poštanskim sandučićima dobiće od "Komunalija" flajer sa tačnim objašnjenjem šta može da se stavi u kantu, a šta ne, kao i sa obaveštenjem kada će se prazniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)