NEĆE NELOJALNU KONKURENCIJU: Nezadovoljni prodavci sa Kvantaške pijace blokirali izlaz iz Niša u pravcu Niške banje

D. MILJKOVIĆ

09. 06. 2022. u 07:13

ZBOG nelojane konkurencije koja, kako tvrde, "na veliko" krčmi robu van mesta gde je to predviđeno, prodavci sa niške Kvantaške pijace su danas blokirali saobraćaj kod "Stop šopa" u pravcu Niške Banje.

НЕЋЕ НЕЛОЈАЛНУ КОНКУРЕНЦИЈУ: Незадовољни продавци са Кванташке пијаце блокирали излаз из Ниша у правцу Нишке бање

Gužva na jednom od izlaza iz Niša, Srđan Marinković, Marija Jovanović, Foto D. Miljković

 Oni optužujuću i nadležne da još ništa nisu preduzeli kako bi osujetili one koji im stvaraju gubitke, ostavljajući i lokalnu samoupravu bez prihoda.

- Na samo tri kilomatra odavde, u Ulici Đuke Dinić kod Tvrđavske pijace, tokom noći se formira nelegalna berza voća i povrća, tokom koje naše "kolege", za samo tri sata, prodaju robu koju mi ne možemo da plasiramo tokom čitavog dana. I, niko ih ne sprečava, pa smo odlučili da ovako skrenemo pažnju na naš problem - kaže Srđan Marinković, dok Marija Jovanović, koja je na Kvantaškoj pijaci već dve decenije, kaže da se njima sve naplaćuje, a nemaju toalet i veoma teško održavaju higijenu.

Veli, kada se žale, nisu nadležne ni Tržnica, ni Komunalna milicija, a Niš samo na ime zakupa prostora godišnje gubi oko milion evra...

Foto D. Miljković

A, o slabom prometu na Kvantaškoj pijaci - jer "kajmak" kupe nelegalni trgovci - svedoči i gomila bačenih jagoda, paradajza, paprika... Jer, pored troškova nabavke, ovdašnji prodavci u cenu moraju da "ugrade" i zakup tezgi, te svakodnevnu trošarinu, u zavisnosti od količine robe koju unesu. Tu je i godišnji zakup od 1.500 evra...

PRIJAVA

NEZADOVOLJNI prodavci sa Kvantaške pijace su blokadu puta uredno najavili, pa je policija obezbeđivala skup i preusmeravala saobraćaj, zbog čega je sve završeno bez incidenata. Nezadovoljni ljudi najavljuju da od ovakvih protesta neće odustati, sve dok nadležni ne preduzmu nešto konkretno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

RASEKLI PITONA DUGAČKOG PET I PO METARA: Nisu mogli da veruju šta su našli u njegovoj utrobi (VIDEO)