KONKURS ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE: Nezaposlenim Negotincima do 330.000 dinara podsticaja

S. M. J.

01. 06. 2022. u 13:08

OPŠTINA Negotin i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisale su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini.

КОНКУРС ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ: Незапосленим Неготинцима до 330.000 динара подстицаја

Foto: S. M. J.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Bor – ispostava Negotin i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja. Ukoliko se više nezaposlenih udruži, u skladu sa zakonom, svako pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvarivanje prava na subvenciju od 300.000, odnosno 330.000 dinara  u slučaju kada su podnosioci zahteva osobe sa invaliditetom.

Konkurs je otvoren do 12. juna, a zahtev  sa biznis planom na propisanom obrascu, u dva primerka, podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filijala Bor u Boru, neposredno ili putem pošte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!