SMOTRA MLADOSTI I SPORTA: I ove godine Kraljevo domaćin Sportskih igara mladih

G. ĆIROVIĆ

24. 05. 2022. u 12:56

I OVE godine, po deveti put, u Kraljevu su održane tradicionalne Sportske igre mladih (SIM), na kojima se, u četiri discipline, takmičilo oko 500 dečaka i devojčica iz ovdašnjih osnovnih škola, sportskih škola i klubova.

СМОТРА МЛАДОСТИ И СПОРТА: И ове године Краљево домаћин Спортских игара младих

G.Šljivić

Na atletskom stadionu i sportskim terenima kraj Ibra učesnici ove smotre mladosti i sporta nadmetali su se u atletici, košarci, fudbalu i disciplini između dve vatre.

- Zadovoljni smo brojem takmičara, a najbolje ekipe izboriće plasman na Regionalno prvenstvo koje će se 14. juna održati u Novom Pazaru. Pobednici tog takmičenja plasiraće su u državno finale u Vrnjačkoj Banji početkom jula, a šampioni stiču pravo da se u Splitu u avgustu nadmeću sa vršnjacima iz zemalja u okruženju – kaže Dragan Đorđević, koordinator SIM u Kraljevu.

G.Šljivić

Sportske igre mladih u Kraljevu

Svečanom otvaranju igara prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je naglasio da ovdašnji Sportski i Savez za školski sport odlično sarađuju u organizaciji ove manifestacije.

G.Šljivić

Sportske igre mladih u Kraljevu

- Važno je da razvijamo sportski duh u našem gradu, da deca počnu da se bave sportom još u osnovnoj školi, ali je isto tako i veoma važno da ne zanemare obrazovanje – poručio je gradonačelnik Terzić. - Pravi primer za to je naš Milan Žarković, koji je odličan odbojkaški trener i magistar elektrotehnike. Dakle, može se uporedo trenirati, baviti vrhunskim sportom i završiti fakultet.

G.Šljivić

Sportske igre mladih u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)