MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI: Priznanje vlasotinačkom Zavičajnom muzeju

I. M.

23. 05. 2022. u 12:15

Zavičajni muzej, koji radi u okviru vlasotinačkog Kulturnog centra, dobitnik je priznanja za prošlogodišnje učešće na manifestaciji „Muzeji za 10“. Vlasotinčani su izabrani među pet najboljih u konkurenciji pedesetak ustanova i institucija kulture.

МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ: Признање власотиначком Завичајном музеју

foto: I.Mitić

Priznanje je stiglo od osnivačkog odbora pomenute manifestacije za niz aktivnosti, a zaposlenima u Kulturnom centru u Vlasotincu „predstavlja podsticaj za dalji rad“.

- Nagrada je važna i zbog promocije našeg Zavičajnog muzeja. Zahvalan sam svim radnicima Kulturnog centra koji su dali svoj doprinos u organizaciji višednevnog programa manifestacije „Muzeji za 10“, njenim koordinatorima Slavku Spasiću i Biljani Đorđević kao i Jasmini Zlatković, istoričaru umetnosti, koja je, kao tadašnji radnik Zavičajnog muzeja, inicirala naše učešće – kazao je Branislav Katić, direktor Kulturnog centra.

Manifestacija „Muzeji za 10“ je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi i ove godine je obeležena osmi put. Ona povezuje tri važna datuma - Međunarodni dan muzeja, Evropsku noć muzeja i Nacionalnu nedelju muzeja. Raznovrsnim programom vlasotinački Zavičajni muzej je i ove godine bio njen deo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna