MORAMO PREVENTIVNO DA DELUJEMO: Gradonačelnik Leskovca poručio da je pojačana bezbednost u školama

Игор Митић
Igor Mitić

20. 05. 2022. u 13:52

Nakon što je veći broj osnovnih škola u Leskovcu elektronskom poštom obavešten da su u njihovim objektima navodno postavljene bombe gradonačelnik poručio da je pojačana bezbednost u leskovačkim školama.

МОРАМО ПРЕВЕНТИВНО ДА ДЕЛУЈЕМО: Градоначелник Лесковца поручио да је појачана безбедност у школама

foto: I.Mitić

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izjavio da je siguran da su dojave o podmetnutim bombama lažne, ali je izrazio i zabrinutost zbog ovakve situacije. On je istakao da je pojačana bezbednost u svim školama i da je lokalna samouprava u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima i direktorima škola.

- Moramo preventivno da delujemo. Siguran sam da su dojave, kao i sve do sada, lažne, ali moramo da preduzmemo sve mere opreza. Ne daj bože da se nekada desi suprotno od toga – istakao je Cvetanović.

On je uveren da su deca, nastavnici i profesori sigurni i dodao da je pojačan policijski nadzor u leskovačkim školama.

- Skoro ispred svake škole je policajac. U svim školama imate pripadnike policije. Neki su vidno označeni, da se deca osećaju sigurnije i bezbednije, a neki su tu i u civilu – poručio je Cvetanović.

Foto: I. Mitić

Dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi, pored ostalih, leskovačkoj policiji su, u petak u jutarnjim časovima, kontinuirano prijavljivale osnovne škole „Josif Kostić", „Vasa Pelagić", „Trajko Stamenković", „Vuk Karadžić", „Svetozar Marković“ kao i škole u Vučju, Pečenjevcu, Predejanu i Manojlovcu.

Preteći mejlovi su stizali matičnim školama, ali su kući poslata i deca koja nastavu pohađaju u njihovim izdvojenim odeljenjima, jer niko ne može da zna na koji se od objekata pretnja odnosi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)