VUČEVIĆ SE SASTAO SA HASIJEVIM: "Azerbejdžan pomogao rekonstrukciju crkve Sveta Petka u Petrovaradinu"

Novosti online

17. 05. 2022. u 13:15

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Republike Azerbejdžan NJ. e. Kamilom Hasijevim u Gradskoj kući.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА ХАСИЈЕВИМ: Азербејџан помогао реконструкцију цркве Света Петка у Петроварадину

Foto: Printskrin

Tom prilikom on mu se zahvalio na prvoj zvaničnoj poseti i naglasio da Novi Sad neguje dobre odnose sa Ambasadom te zemlje.

Zvaničnici su razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblastima privrede i kulture, osvrnuvši se na to da je u Novom Sadu postavljena spomen-bista kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, te da je Azerbejdžan pomogao rekonstrukciju crkve Sveta Petka u Petrovaradinu.

Ambasador i gradonačelnik ocenili su da ima prostora za unapređivanje saradnje, a posebno uzevši u obzir da je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture. Sagovornici su se složili da je kultura idealan prostor za povezivanje naroda, te da kulturna razmena doprinosi međusobnom boljem razumevanju i stabilnijim međunarodnim odnosima.

– Na sastanku smo razgovarali o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima u oblastima privrede i kulture, osvrnuvši se na to da je u Novom Sadu postavljena spomen-bista kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju, te da je Azerbejdžan pomogao rekonstrukciju crkve Sveta Petka u Petrovaradinu – rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JELENA IZGUBILA 2 BEBE ZBOG STRESA Tragedija Karleuše: Srbija mi je ubila nedužna bića, to nikad neću oprostiti!